header_12.jpg

Verslag Freak Rally - 3 juli 2010

Afgelopen zaterdag was het weer zover, de Freakrally! Geen rit voor watjes, maar voor echte kerels ;) De MC Guttecoven ploeg bestond uit:

  • Jan - Silverbird
  • Lucie - VFR 750
  • Franck - BT 1100 Bulldog
  • John - K 1200 RS
  • Rob - Fazer 600
  • Roger - ER6-N
  • Raymond - VFR 800

Vanwege de lengte van ruim 600 (!) kilometer en de tropische weersverwachtingen is besloten zo vroeg mogelijk te vertrekken. Om die reden is er besloten al om 07.00 uur bij Jan en Lucie te verzamelen om zodoende ruim op tijd bij de Camping in Heerlen aanwezig te zijn. Er wordt een lange rij verwacht bij de inschrijvingen, maar dat viel een beetje tegen. Onze groep heeft inschrijfnummer 585 t/m 592, terwijl er vorig jaar ruim 1200 inschrijvingen waren. Volgens weerberichten zou er een grote kans van hevige onweer kunnen zijn later die dag, met name in het Ardennen gebied.

De start vond plaats om 08.00 uur. Tegen die tijd was het kwik al gestegen naar ruim 30 graden, maar desondanks begonnen we vol goede moed aan deze monsterrit. De rit voerde ons in de eerste instantie langs een stukje Duitse autosnelweg, om vervolgens enkele kilometers achter Aken de snelweg te verlaten om van daar uit richting de Eifel te gaan. In de eerste pauze, ruim 2 uur na de start werd er gepauzeerd bij een restaurant voor een kop koffie en een hapje, we zaten mooi op schema.

Omdat niet iedereen dezelfde tankinhoud heeft, hadden we in de route diverse tankstops geprogrammeerd. In de eerste tankstop werden ook meteen de vliegen van de helmen verwijderd. Aangezien ikzelf van een schoon vizier houd, had ik onder het zadel een aantal snoetenpoetsers meegenomen voor onderweg. Roger komt tot de ontdekking dat je daar ook een hele Kawa mee schoon kan krijgen.

Rond 14.00 uur begonnen de meesten van ons toch wel honger te krijgen en onze Tourcommissaris besluit even van de route af te wijken om een restaurant te vinden. Na enkele minuten vinden we een perfecte locatie bovenop een heuvel. De temperatuur was inmiddels gestegen naar ruim 35 graden, terwijl de lucht aan de horizon behoorlijk zwart begon te kleuren. Eenmaal helemaal ontdaan van onze veel te warme motorkleding, komen we tot de ontdekking dat de kok van het restaurant (De vrouw des huizes) niet aanwezig was, dus moesten we onze honger nog even onbeantwoord laten. Na een ijskoude versnapering zetten we koers naar een andere eetgelegenheid.

Na het passeren van de Luxemburgse grens, stoppen we bij een cafetaria, ergens op een plein in de buurt van Echternach. In ons beste frans bestellen we allen een lekkere maaltijd, die na enkele minuten naar onze tafel wordt begeleid. Vreemd kijken we dan ook op, als de bediende een stokbroodje met frites voor de neus van Roger neerzet. Gelukkig was de rest van bestellingen in goede orde aangekomen.

De rit voert ons verder Luxemburg in, terwijl aan de horizon de lucht steeds donkerder wordt. In de Ardennen raast een hevige storm over onze nog te volgen route, angstig vervolgen we onze weg, in de hoop dat we niet worden overvallen door de tropische storm. In de Ardennen aangekomen worden de wegen steeds natter, maar het regent niet. We konden aan de takken op de weg en de omgevallen bomen wel concluderen dat we achter de storm aanreden. Onze frontman Jan gaf telkens via handgebaren aan dat er heel veel rommel op de weg lag, het was echt uitkijken geblazen!

Na onze laatste pauze in het Ardennen gebied, vervolgen we onze weg richting Vaals. Eenmaal weer terug aangekomen in Nederland zetten we koers naar Heerlen om ons te melden bij de organisatie in Camping in den Hof. Het begon al aardig te schemeren, het was 21.30 in de avond, terwijl onze groep de laatste kilometers aflegt richting de camping op een door takken vervuilde en natte weg. Even dreigt het toch nog mis te gaan, terwijl ik verschrikt naar Lucie kijk die, in een flauwe bocht naar rechts, met ruim tachtig op de teller, een powerslide maakt van een kleine dertig meter over de, vers geverfde, witte middenstreep van de weg. Gelukkig is Lucie geen watje, maar een echte .....!

Om 21.50 komen we aan op de camping, we zijn moe en willen graag naar huis. Iedereen vertelt nog een aantal van zijn of haar ervaringen van die dag en we nemen afscheid van elkaar rond de klok van 22.15.

 

Kijk voor foto's in het fotoalbum!