header_7.jpg

De Kouwe Kl*te rit - oktober 2016

Verslag van de De Kouwe Kl*te rit, 30 oktober 2016

Zondag ochtend, 30 oktober, 10.00 uur verzamelen in Born op het plein onder een stralend blauwe hemel met een lekker warm zonnetje. Het belooft een mooie rit te worden. De tijd was in ieders voordeel in verband met de ingang van de wintertijd.

In Born aangekomen stonden Marc, Jan en Lucie, Alex, Raymond en Astrid, Leon, John, Etienne en Gerrit zonder motor al te wachten. Na kennismaking en begroetingen zijn we rond de klok van 10.15 uur vertrokken.

Lucie nam al snel de koppositie over van Jan, want die was de weg kwijt (op zijn Garmin). Hij had een black out, een zwart scherm ……jaja??

Via het mooie Zuid-Limburg hebben we in Gulpen de eerste stop gehad, geen koffie en thee wel een rook- en plaspauze. Ons werd verteld dat de eerste stop altijd zonder koffie/thee was. Dus keken we uit naar de volgende stop, hopende op koffie en thee.

Helaas moest Marc de groep onderweg vroegtijdig verlaten, of hij het tempo van Luc niet kon volgen? Of in verband met zijn middagdienst?

De rit bracht ons richting Banneux alwaar we bij een ontzettend apart truck-stop-frietkot zijn gestopt voor een lunchpauze. Geen koffie/thee, wel friet, frikandellen, zelfgemaakte gehaktballen en fris. Jan heeft netjes zitten wachten op de mevrouw van het frietkot, want die had hem beloofd dat ze op hem zou schreeuwen als ‘het’ klaar was. En het mooie was, het gebeurde ook nog. Die schreeuwen moeten tot in Guttecoven te horen zijn geweest. Vervolgens heeft Jan iedereen netjes en met liefde bediend, uhh Luc dan. Na de nodige ‘serieuze’ gesprekken en nadat bijna iedereen zijn/haar buikje vol had, werd de tocht voortgezet. Foto’s van deze pauze zijn via de whatsapp verstuurd.

Onderweg genoten we van de zon en van de mooie herfstkleuren, de leuke wegen in de dorpjes en de heuvels en bergjes.

De laatste stop was gepland op de Baraque Michel. Aangezien we daar niet alleen bleken te zijn, en ja helaas wederom geen koffie en thee hmm maar wel weer een rook- en plaspauze, denken wij dat er Prioriteiten moeten worden gesteld over de gezondheid van de mederijders toch?

Dat niet iedereen meer in conditie was, was zo hier en daar wel te zien, de zitvlakken werden met regelmaat van de zadels geheven en de beentjes gestrekt.

We zouden doorrijden en ons onderweg ontbinden, maar ja, zo’n mooie najaarsdag is niet compleet als er geen ijsje is gegeten. Dit resulteerde in een stop bij Goedemorgen!! in Carmerig, alwaar Leon en Astrid zich hebben losgemaakt van de groep, konden zij! het tempo ook niet volgen? Dit wordt nog nader onderzocht. Ter plekken hebben we toen met de rest van de diehards genoten van een overheerlijk (koud) ijsje waarna we beseften dat het nu toch wel heel snel koud en donker begon te worden. We begrepen nu de naam Kl*te zouden die Koude Kl*te nu toch nog waarheid worden? Zelfs met het ijs tussen de benen is het niet gelukt, helaas.

Uiteindelijk nodigde Lucie en Jan ons uit om koffie en thee te drinken bij hun thuis (Koffie/thee, vandaag nog? Echt waar?). Daar hebben we dan samen met Alex gehoor aan gegeven, en wat was die koffie en thee koekkies lekkuhr en vooral heerlijk warm!

Hierbij willen wij toch Lucie een dik compliment geven voor de geweldige rit en het voorrijden waarbij ze zelf aangaf dat ze nog nooit zoveel snelle mannen achter zich aan had gehad (hoewel wij daar niets van geloven). Dus nogmaals Petje af! En een dikke dankjewel hiervoor.

Onze Conclusie!!

Helaas geen Koude Kl*te, zelfs niet bij Goedemorgen, geen koffie en thee onderweg dus die volgende keer zelf maar mee nemen, maar wel een heerlijke najaarsrit in goed gezelschap en met prachtig – zelfs ideaal - motorweer.

 

Greetz,

Henk (BMW GSA) en Monique