header_3.jpg

Verslag Route Limburg - 22 mei 2011

Afgelopen zondag zijn we weer een ritje gaan maken. Aanvankelijk was er tijdens onze ledenvergadering nog de vraag of het weer mee wilde werken (na de vochtige rit van de vorig week). Onder voorbehoud van het weer zouden er dan toch vijf leden mee gaan en we zouden ons dan om 09.45 uur verzamelen om te vertrekken.

Zondagmorgen was er nog even contact en werd er besloten om een uurtje later te vertrekken vanwege het weer. De groep bestond uiteindelijk uit vier leden:

  • Rob - Yamaha Fazer 600 (maagdelijke voorrijder)
  • Lucie - Honda VFR 750
  • Paul - Aprilia Dorsodura 750
  • Ramon - Yamaha Fazer 1000

De route had een lengte van plusminus 190 kilometer en zou door het mooie limburgse landschap en een deel van België gaan. Rond 11.00 uur zijn we vertrokken. Rob was onze voorrijder op deze dag omdat onze standaard voorrijders verhinderd waren.

De door onze tourcommissaris verstrekte route leidde ons in eerste instantie via Amstenrade, Nuth en Hulsberg naar Valkenburg. Hier aangekomen werd onze groep bijna gehalveerd door een automobilist die dacht door rood te moeten rijden. Na ongeveer 65 kilometer genoten te hebben van het goede weer zijn we gestopt bij Camping De Bosrand in St. Geertruid. Onder het genot van koffie en frisdrank hebben we nog even overleg gehad of we ergens nog een helm konden regelen omdat Rob de serveerster wilde meenemen. Op het moment dat we weer verder wilden rijden begon het even te regenen, dus hebben we dat buitje maar even afgewacht.

We zijn daarna verder gereden richting België en we zouden via Aubel en het Memorial Americain, Kelmis, Plombieres en Gemmenich naar het Vijlener bos rijden. Er werd echter roet in het eten gegooid door een wegafzetting in Plombieres, die daar stond wegens de lokale zeepkistrace. We kwamen door tal van andere wegafzettingen niet meer terug op de route, dus moesten we improviseren en zijn we met behulp van de TomTom richting Vaals gereden. Daarna zijn we met behulp van de lokale kennis van één van de groepsleden weer terug op de route gekomen.

Nadat we het er allemaal eens waren dat we ergens wat wilde eten, zijn we gestopt bij een eetgelegenheid waar we zelfs nog het uitzicht gratis kregen.

Nadat we gegeten hadden, zijn we nog even blijven zitten om te genieten van onze gratis traktatie.

Via Mechelen, Wittem, Eys, Ransdaal, Klimmen, Valkenburg, Schimmert en Beek zijn we terug gereden naar ons vertrekpunt in Einighausen. Hier zijn om ongeveer 16.30 uur aangekomen, het was op een enkele bui na een zeer mooie rit, wat maar weer bewijst dat je ook in je eigen omgeving een leuke rit kan maken.

Onze maagdelijke voorrijder wordt wegens goed presteren bij deze ook voorgedragen voor een vaste aanstelling!

 

Kijk voor foto's in het fotoalbum!