header_2.jpg

Verslag Motorzegening 2015

Verslag  MCG Motorzegening Lindenheuvel zondag 12 april 2015


Eindelijk! De eerste  dag van het nieuwe seizoen met echt  “motorweer”.  De weersverwachting was gunstig; zo’n 15 graden en droog zonnig weer. Een mooie belofte voor de motorzegening bij de mannen en vrouwen van motorclub M8 Lindenheuvel.  Zondagmorgen om een uur of half elf begonnen bij Café De Buurman de eerste gelovigen al binnen te druppelen.  Allereerst werd natuurlijk de nieuwe aanwinst van Math en Truus bewonderd, de nieuwe Yamaha FJR1300 alsook de nieuwe Garmin 590 van Marc. Dit leverde dan weer de nodige gespreksstof op voornamelijk over het winnen van staatsloterijen, het knippen van wietplantjes en natuurlijk het feit dat er steeds minder Honda’s binnen de vereniging overblijven. Na een lekker kopje koffie van Humph  gingen wij, Lucie, Marc, Rob, Raymond, Astrid en Jan op weg naar de Flower Market in Lenjtheuvel City.
De bloemenmarkt was al redelijk gevuld met mooie motoren en een klein circuit voor mini-bikes. Hier kwamen we ook nog andere leden van ons clubke tegen;  Peter, Linda en Dirk. Nadat we zo’n uurtje rondgelopen en motoren bewonderd hadden was het tijd voor Meneer Pastoor om met de zegening te beginnen. Na de nodige lezingen en Onzevaders mochten we de motoren starten en volgas richting uitgang schuifelen.  Hier kregen we een redelijke douche met heilig water en konden we aan ons tourritje beginnen. Dirk sloot zich bij ons aan en ook Leon (freakrally gastrijder) sloot zich bij ons groepje aan zodat we met zes motoren het heuvelland onveilig konden gaan maken.
Een verrassende route trouwens. Je denk altijd: een rondje om de kerk, ik heb alles wel gehad hier in de buurt. Maar niets is minder waar. Ook dit keer kwamen we op wegen terecht die we voorheen nog nooit bedwongen hadden. Na zo’n zestig kilometer werd het tijd om aan de inwendige mens te denken en werd er een pitstop gemaakt bij restaurant Vijlerhof. Op de parkeerplaats kwam Dirk tot de ontdekking dat het “heilig water” toch niet het effect had als gehoopt. Een defecte accu bleek achteraf het probleem. De vriendelijke ANWB-monteur op de motor haalde de trukendoos open en wachtte zelfs netjes totdat Dirk zijn koffie en broodje achter de kiezen had voordat hij Dirk op weg hielp. Leon vergezelde Dirk naar huis zodat we met vier motoren overbleven voor de rest van de rit.
Niet verrassend was het feit dat je eigenlijk uit het heuvelland moet wegblijven met zo’n weer. Superdruk was het rond de toeristische wegen van het mooie Limburgs land. Alle fietsclubjes, oudjes op e-bikes en Nissan Micra’s met gehaakte wc-rolhouder en knikkebollend hondje op de hoedenplank maakten de wegen onbegaanbaar voor ons motorrijders.  Na een kleine 100 kilometer hielden we het ook voor gezien en stelden de navi’s in op Cafe de Buurman. Eenmaal hier aangekomen werd ondergetekende vrijwillig aangewezen dit verslag te maken omdat hij zich volgens een niet nader te noemen bestuurslid (en penningmeesteres) zich al twee keer “derlangs gestjonken” had. Ik heb nog geprobeerd dit af te schuiven maar Astrid gaf aan dat ze niet lezen en schrijven kon.
Al met al een leuke dag, een paar gezegende motoren en een hoop lol gehad. Voor degene die dit nog eens dunnetjes willen overdoen is er op 3 mei de motorzegening van onze vrienden van de Drifters in Grevenbicht.

Met vriendelijke groet,

Jan