header_4.jpg

Openingsrit - maart 2016

Verslag Openingsrit maart 2016


De weergoden zouden ons "gunstig" blijven, lees droog. Vanaf café De Buurman werd er gestart richting de Eifel. Met als hoofddoel erwtensoep in Heimbach. Dit laatste zou gedurende de rit een verlangen worden.
Ons opperhoofd navigatie leidde ons via de oostelijke mijnstreek de grens over naar Duitsland. Geheel binnendoor bromden we richting Heimbach. De temperatuurmeter liet ons steeds meer in de steek, en de sneeuw aan weerszijden van de weg lag er nog kranig bij. De eerste stop leverde dan ook wat gespreksstof op over de kkkkkkoude invloeden, gepaard met de nodige waterige neuzen. Opperhoofd navigatie beloofde ons nog een half uurtje brommen en dan wachtte er erwtensoep bij het klooster op ons. Hij had gelijk, alleen ging dat halve uurtje door nationaal park Hohe Eifel, en hohe betekende snijdende wind die ons hoofddoel definitief om zette in groot verlangen naar die erwtensoep!
Heerlijk was ze , vooral WARM !
De sanitaire stop voor de heren leverde met deze temperaturen wat ongemakken op, die onder de heren met tips als vorken e.d werden opgelost. Weer op temperatuur en de buik vol warme soep gingen we weer op weg. Deze keer via de Eifel richting Belgische grens en Eupen. Uiteraard hoef je geen bord "welkom in België" te zien, dat merkten we wel aan de staat van onderhoud van de wegen.
Langs de weg grapte een graffiti "shake your body" op een bord. Gniffelend van herkenning reden we langs, niet wetende dat deze spreuk ons volledig door elkaar zou schudden tot vlak voor Eupen. In combinatie met een snijdend windje werd het stevig door bikkelen. Het magere zonnetje probeerde het nog wat goed te maken, maar dat kon ons niet weerhouden om bij de Mc Donalds toch de warmte op te zoeken met koffie warme choco en hier en daar een hamburgertje of Mc Kroket als snack. Al tafelend werd besloten dat de kou nu toch wel genoeg aanwezig was geweest, in combinatie de aflopende namiddag, werd besloten om via de snelweg naar huis te gaan. Dit laatste stukje werd nog even nuttig besteedt om de motoren goed warm te rijden in het Duitse stuk van de snelweg.
Het was kkkkkoud, berekoud, maar gezellig met lol en flauwekul, sjlappe waskal. Genoeg input voor het komende seizoen met plezier tegemoet te zien!
Als afsluiter wil ik mijn mede brommend volk van vandaag bedanken voor het begrip dat mijn oudje uit '74 en de bestuurster uit '71 voor het eerst sinds jaren weer op de weg zat. Ik heb er weer zin in!
Tot de volgende rit!

Groet Linda