header_24.jpg

Ritverslag - Freakrally 2016

Verslag van onze deelname aan de Freak Rally.

Verzamelen was om 07.00 bij Lucie en Jan thuis, we kwamen bijna gelijktijdig aan, Raymond, Leon Beumers (nog) geen clublid en ik zei de gek, Maurice had daags van te voren al aangegeven dat hij rechtstreeks naar Heerlen zou rijden. Lucie ging toch niet mee omdat ze nogal last had van een oor/keel ontsteking. Dus met z’n vieren op weg naar Heerlen, daar aangekomen bleek dat Maurice al aan de koffie zat,en dus konden we na het inschrijven en nuttigen van de 1€ koffie op weg. 5 rijders op 5 verschillende merken motoren. Het was nog droog, maar gaande weg hebben na een uurtje toch moeten stoppen om wat regenkleding aan te doen, maar eigenlijk wisten we het al van te voren want Raymond reed mee ;-), het heeft maar een kwartiertje geregend, daarna weer droog. Via mooie, soms hobbelige Belgische wegen richting Luxemburg, met een kleine plas/peuken pauze, waren de benzine tanks dermate leeg dat er getankt moest worden (op een BMW rijder na…) en er lekker goedkope benzine (en rookwaren) ingeslagen kon worden. Er werd meteen besloten (rond 12.00) dat er bij de 1e gelegenheid een middagpauze met wat te eten ingelast zou worden, omdat er zich niets aandiende werd dit dus pas rond 13.30. In een leuk dorpje was een terrasje open, waar ook wat gegeten kon worden, ik heb daar ook een held (Maurice) op sokken zien lopen, die hij later op de middag ook nog voorzag van plastiek zakken. Onder het eten over van alles en nog wat gepraat, ging o.a over iets met vloeistof, brillenspray voor het vizier en squirtende vrouwen….

Weer op weg richting Duitsland via mooi (snelle) wegen, maar soms ook natte wegen. Na weer de nodige kilometers,nog een plas/peuken pauze gehouden waar bleek dat de enige Honda niet kapot ging, waarvoor Maurice nog extra gereedschap had meegenomen, maar dat er een los getrild boutje van een voetsteen geconstateerd werd bij een Triumph,wat door de eigenaar weer vakkundig vastgezet werd. Leon zei toen dat hij eigenlijk vanaf daar de snelle route naar huis wilde nemen, maar uiteindelijk toch de hele rit naar Heerlen heeft meegereden (super). Je kon wel zien tijdens het laatste stuk dat bepaalde delen van de rijders wat zeer begonnen te doen, gezien de kontjes wat van het zadel gingen, en de voetjes van de steuntjes om de benen te strekken….

Laatste stukje naar Heerlen was gelukkig weer droog, zodat we opgedroogd daar arriveerden. Na binnenkomst werd ons verteld dat we de 2 e prijs van de grootste deelnemende club in ontvangst mochten nemen, wat natuurlijk een leuke aanwinst voor de club is. Voor mij is dit de 2e keer dat ik aan de Freak rally heb deelgenomen, leuk detail hierbij is dat vorig jaar de buiten temperatuur meer als 2 keer zo hoog was! Als afsluiter nog ff meegereden naar Jan en Lucie thuis, waar Lucie nog steeds baalde dat ze niet mee was geweest (volgend jaar revanche).

Tot de volgende keer, groet Alex.