header_22.jpg

Voorjaarsrit - april 2016

Voorjaarsrit 17 april 2016

De dag begon als een hele mooie maar wel wat koude dag. Ik had me vergist want ik stond achter de kerk van Einighausen terwijl de start plaats bij de kerk van Guttecoven was. Foutje van mij. We zijn weer een mooie rit te lijf gegaan. Geen snelle rit maar wel mooi, alhoewel af en toe wat saai. Veel vallende sterren langs de weg en lange rechte stukken. Bij het tankstation van roosteren zijn we even gestopt om te tanken omdat ik dat niet gered had. Tja, de CBR is toch wat minder zuinig als verwacht. De rit bracht ons verder naar België. Via Maaseik gingen we door richting Ittervoort, Neer, Baarlo om uiteindelijk in Grubbenvorst aan te komen.

Eenmaal in Grubbenvorst hebben we ons lekker op een terras neer gezet onder het genot van koffie, cola en gebak. We hebben ervoor gekozen om ons niet te laten zegenen en een dik half uur later zijn we dus weer op motor gestapt om onze rit te vervolgen. Ik had mij opgegeven als staartrijder maar mijn navigatie werkte niet bepaald mee. Dat krijg je met een Garmin route op een TomTom. Eenmaal alle problemen vergeten wat de navigatie aangaat zijn we verder gegaan om langzaam aan terug te rijden richting Guttecoven. In de buurt van Grubbenvorst zijn we met het veer overgestoken. Maar voor we het veer op konden besloot de Yamaha van Math dat ie geen knipperlicht meer nodig had. Alles werkte behalve alle knipperlichten. De oversteek met het veer verliep prima, afgezien dat we moesten wachten op een boot en dat het veer behoorlijk schommelde. Dit schommelen was voor Math een blessing, want de knipperlichten van de Yamaha deden het weer prima toen we het veer af reden. Zo voerde de ritleider Math met zijn Yamaha ons over stukken in Nederland en Duitsland. Vraag me niet waar we precies geweest zijn behalve dat we in leut`h gestopt zijn om even iets te eten en drinken.  Het was rustig in het restaurant waar we stopte totdat wij binnen kwamen. We konden aan een lange tafel gaan zitten om eens even het menu boek te bestuderen. Al wachtend op onze uiensoep en goulashsoep hebben we flink gelachen over van alles en nog wat. Toen het eten kwam was het ineens stil. Met alles wat we besteld hadden bleek dat mijn ogen toch wat groter waren dan mijn maag. Niets om je voor te schamen hoor.

Iets waar je je wel voor moet schamen is dat als klapper op de vuurpijl ik als staartrijder de groep kwijt raakte nadat we weer opgestapt waren. Mijn helm zat niet goed vast en mijn bril was vettig waardoor ik niks zag. Over de route van de andere kan ik niks zeggen maar de mijne voerde me terug over de A73 en vanaf Montfort binnenkort terug naar huis om onderweg nog flink nat te worden door de regen. Al met al vond ik het weer een leuke, gezellige rit met veel hoogte punten en helaas een aantal dieptepunten.

Op naar de volgende clubrit!

Rob