header_17.jpg

Verslag tweede rit 2015

Verslag 2e MCG Motorrit 5 april 2015

Tijdens een hele mooie zonnige morgen verzamelde zich vele motoren bij café de Buurman om deze 2e rit van het jaar te rijden.
Nadat alle motoren een plaats hadden gevonden om te parkeren, dit was geen makkie met al die motoren, konden we even met alle aanwezigen leden even bijkletsen.
Aangezien het leden aantal dat aanwezig was ongekend groot was kwamen de overburen al snel buiten kijken wat er allemaal loos was.
Nadat iedereen op de hoogte was van de laatste roddels zijn we vertrokken richting camping in den hof.

Dit was het officieel vertrekpunt van de route georganiseerd door onze motor vrienden van Maastricht.
We zijn met de hele groep in een ons bekend baksteen formaat richting Heerlen vertrokken. Aangekomen in Heerlen op de camping hebben alle leden zich netjes ingeschreven via het inschrijf formulier wat thuis door bijna alle leden al was ingevuld(he rob).
Hier hebben we met z’n alle nog een lekker bakkie koffie genoten, waar meteen ook de eerste problemen zich voordeden, er was geen route beschikbaar voor de TomTom van rob.
Maar ook voor de Garmin navigatie waren er problemen, er waren helaas mensen bij die niet hadden opgelet bij de laatste kaartupdate waardoor ze maar halve kaarten op het navigatietoestel stonden.
Dus zoals we gewend zijn was het navigeren de taak van jan waar hij normaal oooh zo goed in is.

Maar ook vandaag had jan zijn dagje niet.

Wat na het vertrek van de camping ging de route een stukje door het centrum van Heerlen om zo richting het zuiden te trekken.
Maar blijkbaar was jan zo onder de indruk van het altijd zo pittoreske Heerlen dat we er toch zeker 2 keer doorheen zijn gereden voordat Jan zijn verlatingsangst kon overwinnen en we onderweg waren naar het zuiden.

Eenmaal onderweg bleek al snel dat de meerderheid van de groep zich niet helemaal goed had gekleed op de kou die om de hoek kwam kijken, met andere woorden het merendeel van de groep had het KKKKoud en niet een beetje maar echt koud.
Handen werden op de uitlaat gelegd om een beetje gevoel terug te krijgen, ook werden er diversen motorblokken geknuffeld tijdens een rookpauze.
Er waren zelfs leden die warme koelvloeistof dronken om het een beetje warm te krijgen.
Er was maar 1 persoon die van dit alles geen last had en dat was jan, want hij beschikte over handvat verwarming en zadel verwarming en koplamp verwarming en dikke teen verwarming en schakelpook verwarming, dus kort samengevat jan was de enigste die de hele rit het zweet op het hoofdje had staan.
Ongeveer halverwege hebben we een plekje gezocht waar we met de hele groep in 1 keer terecht konden voor een hapje te eten, en dit was niet makkelijk met zo’n grote groep.
Ook hier werden de koppen koffie en de frieten eerst geknuffeld voor de warmte voor dat ze werden genuttigd.
Na buiten een plekje te hebben gezocht in de eerste en beste achtertuin om een plasje te kunnen doen zijn we snel verder gegaan.
Maar onze voorzitter kwam steeds moeilijker op zijn motor aangezien hij een kleine medische ingreep had ondergaan waardoor het zitten een beetje lastig was.
Maar volhouden moest hij van de hele groep er was geen medelijden.
De route werd nu steeds mooier en de snelheid ging zo langzamerhand ook steeds een beetje omhoog.
Maar na de laatste rookpauze werd er besloten dat we de snelste weg naar huis gingen rijden, dit omdat er al diversen mensen ledematen hadden verloren tijdens het rijden door de vrieskou.
En jan wilde graag een schoon t-Schirt aantrekken want dit was helemaal doorweekt van de zweet. En ook onze voorzitter was helemaal blij dat we naar huis gingen want het gevoel in zijn bips was al ongeveer een uurtje geleden helemaal verdwenen.
Toen we in de buurt kwamen van café de buurman splitste de hele groep zich op, de ene helft ging nog even een kopje koffie drinken en de rest ging lekker snel naar huis voor nog een kopje antivries.

Dus kort samengevat was het een hele mooie maar frisse rit en hebben Jan, Rob en Marc er van genoten. tussen het bibberen door.